Robotul care realizează replici la scară largă ale unor opere digitale semnate de artiști contemporani (stirileprotv.ro)

Un robot umanoid care are aspectul unui star pop, unul care pictează și altul care face masaj. Sunt doar câteva dintre cele mai atractive exponate ale târgului de tehnologie care s-a desfășurat de curând la Lisabona.

Desdemona este alintată ”Desi” de producătorul ei. Robotul umanoid poate răspunde întrebărilor primite din partea publicului, cu ajutorul unui program care folosește inteligența artificială. Și pare că știe ce să spună ca să fie pe placul interlocutorului.

Janet Adams, reprezentanta companiei producătoare: „Ca parte a misiunii noastre de a face cunoscute umanității beneficiile inteligenței artificiale, am creat această frumoasă personalitate robotică, Desdemona, un robot – pop star. Ea se află aici pentru a explora potențialul creativ în domeniile inteligenței artificiale și roboticii”.

De altfel, viitorul inteligenței artificiale a fost cel mai dezbătut subiect la târgul de tehnologie de la Lisabona, în contextul în care autoritățile europene și-au propus să reglementeze acest domeniu.

Un alt robot și-a demonstrat talentul în domeniul picturii. Brațul robotic realizează replici la scară largă ale unor opere digitale semnate de artiști contemporani.

Chloe Ryan, CEO la Acrylic Robotics: „Semnalizăm tușele pe o tabletă, ca un artist care folosește un iPad pentru a crea un tablou. Apoi, robotul folosește pensula și culorile pentru a replica acele tușe pe o pânză”.

Schimbăm registrul și vă arătăm un robot care și-ar găsi locul într-un centru spa.

Dennis Ledenkof, co-fondatorul companiei Robosculptor: „Robosculptor este un aparat robotic care le permite oamenilor să primească un tratament corporal fără intervenție umană. Folosim o metodă de presare a fibrei cu sfere. Realizăm tratamente de drenaj limfatic, rejuvenare și remodelare corporală”.

2.608 firme din 93 de țări – un număr record în istoria evenimentului – au participat la ediția de anul acesta a târgului de tehnologie de la Lisabona.

Source: https://stirileprotv.ro/stiri/ilikeit/robotul-care-realizeaza-replici-la-scara-larga-ale-unor-opere-digitale-semnate-de-artisti-contemporani.html

Scroll to Top

Contact Us

Our Social

We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept